top of page
Zoeken
  • qurobulo

Edelstenen reinigen

Bijgewerkt op: 2 dec. 2022



Waarom moet je edelstenen ontladen en opladen?

Voor een goede werking van edelstenen is het belangrijk om ze regelmatig te ontladen en op te laden. Dit doe je om ervoor te zorgen dat de edelsteen zijn werking behoud. Edelstenen nemen energieën in zich op en als de steen vol zit kan hij zijn werk niet meer doen, daarom is het belangrijk om de steen regelmatig te ontladen en weer op te laden zodat hij jou kan blijven helpen


Hieronder volgen verschillende manier waarom je jouw edelstenen kunt ontladen en opladen.


Ontladen Kan op de volgende manieren.


Hematiet: Hematiet kun je met elke steen soort gebruiken, leg de steen een nacht in een Abalone schelp met Hematietsteentjes. Hematiet is een ijzerhoudende steen die zelf niet ontladen hoeft te worden en zelfreinigend is. Dit is een zeer veilig manier van stenen ontladen.


Wierook, Salie: Stenen kunnen ook gereinigd worden met witte Salie. Brand deze kruiden in bijvoorbeeld een Abalone schelp en haal de stenen door de rook hiervan. Ook kun je wierook branden en door de rook van de wierook de stenen halen.


Water: Een snelle manier om stenen te ontladen is door ze 5 minuten onder stromend water te houden. Dit kan gewoon met koud of lauw water, let erop dat het water niet te warm is hierdoor kunnen scheurtjes en barstje ontstaan. Dit is een snelle reinigingsmethode maar niet geschikt voor een grondige reiniging. Voor een grondige reiniging kun je de steen 24 uur in een schaaltje water leggen, bij voorkeur in regenwater of bronwater zonder koolzuur en geen kraanwater. Tijdens het reinigingsproces kunnen er belletjes ontstaan wat de ontlading laat zien. Het is goed om tijdens het reinigingsproces het water een aantal keren te verversen. Doe nooit meerdere steen soorten bij elkaar in.

Let op niet alle steensoorten kunnen met water gereinigd worden.

Stenen die niet met water gereinigd kunnen worden zijn a.o. hematiet, seleniet, calciet, angeliet, lapis lazuli, magnetiet, pyriet, chalcedoon, fluoriet. deze stenen zijn namelijk poreus of ijzerhoudend en beschadigen door het water.


Opladen Als je de steen hebt ontladen is het goed om deze ook nog op te laden voor een nog betere werking. Zie daarvoor de opties hieronder.


Bergkristal: Bergkristal is een veilige manier voor het opladen van stenen. Leg de steen een nachtje in een Abalone schelp met bergkristalsteentjes. Zeer geschikt voor sieraden omdat sluitingen en zettingen niet onder deze methode te lijden hebben.


Seleniet:

Seleniet is zelfreinigende dat ook andere edelstenen vrij maakt van energetische energieën.


Maanlicht: Stenen opladen in maanlicht werkt heel goed. Leg de stenen buiten of achter het glas in het licht van de maan, bij voorkeur als het volle maan is. Zorg er wel voor dat als je de stenen buiten legt dat dit stenen zijn die ook tegen water kunnen.


Hoe vaak moet je een edelsteen opladen en ontladen?

Edelstenen die je bij je draagt 1x per week

Edelstenen die je in huis hebt liggen 1x per maand

Als je zelf het gevoel hebt dat een steen zijn werkende kracht verliest kun je heb altijd even ontladen en opladen. Je kunt dit nooit te vaak doen.

Bij goede verzorging kunnen stenen heel lang mee. Maar komen er barstten in de steen of veranderd de steen van kleur dan is dit een teken van uitputting en is de steen toe aan vervanging.

66 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page