top of page
Zoeken
  • qurobulo

Leerproducten uit ons eigen atelier

Bijgewerkt op: 2 dec. 2022


Het product

Elk product begint uiteraard met een idee. Dit werken wij op de computer met een tekenprogramma uit tot een ontwerp die we met speciale software in kunnen laden in onze lasermachine. Deze machine is in staat om zonder het materiaal aan te raken met een laserstraal elke vorm uit te snijden of te graveren.


Het leer

Het leer wat wij hiervoor gebruiken komt via onze leverancier uit de Toscane. In het hart van Toscane staat één van de meest authentieke Europese looierijen.

Het prachtige Vacchetta rundleer wat uit de Bergamo collectie komt staat bekend om z'n kleurverandering door zonlicht, waarbij de lichtere leersoorten na verloop van tijd een mooie donkerdere gloed zullen krijgen.

Het leer wordt op een bijzondere manier gelooid in eikenhouten vaten met boomwortel-, schors, kastanje en het plantenextract Tara wat de prachtige pasteltinten mogelijk maakt. Dit traditionele, trage looiproces duurt minstens 50 dagen, waarbij elke stuk leer een manuele behandeling krijgt. De plantaardige en dierlijke vetten zorgen daarbij voor een uniek leertype en zachtheid.

Qurobulo heeft specifiek gekozen voor dit leer omdat de looierij van de Bergamo collectie is aangesloten bij het Genuine Italian Vegetable-Tanned Leather Consortium. Dit is een keurmerk dat de kwaliteit van plantaardig gelooid leder garandeert en dat toeziet op het productieproces.


Het zilver

De haakjes die wij aan onze oorbellen maken zijn van 925 Sterling zilver.

Er zijn wereldwijd 3 veel gebruikte zilvergehaltes;

1e gehalte zilver ook vaak sterling genoemd is 925/000 waarbij dus 92,5% zilver is

2e gehalte zilver of 835/000 waarbij dus 83,% zilver is

3e gehalte zilver of 800/000 waarbij dus 80% zilver is

Alle zilvergehaltes onder de 800 worden door de Nederlandse waarborg voor Goud & Zilver te Gouda beneden het wettelijk gehalte genoemd. Deze voorwerpen zijn dus wel van zilver gemaakt maar de legering ligt onder de 3 wettelijk gestelde gehaltes.

Als het gehalte zilver boven de 92,5% komt, wordt het materiaal te zacht waardoor het voor gebruiksvoorwerpen niet meer geschikt is. Vandaar dat het zilver zoals wij het kennen en gebruiken altijd een legering is van 92,5 puur zilver en 7,5% ander materiaal wat de sterkte geeft.


De edelstenen

De kleine edelstenen die je bij sommige producten treft zijn met zorg geselecteerd en wanneer je deze stenen op of dichtbij de huid draagt dan kan het energieveld (of aura) van de steen overgaan in het energieveld van de drager. Elke edelsteen heeft zijn eigen geneeskrachtige werking die de drager kan helpen.


Op maat gemaakt

Zoals je ziet hebben wij het gehele productieproces in eigen hand. Hierdoor is het mogelijk om gepersonaliseerde producten te maken. Heb je een specifieke wens voor kleur, vorm, of toegepaste edelstenen, laat het ons weten en we gaan samen kijken wat de mogelijkheden zijn.

48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page