top of page

Wat is Reiki?

Reiki is het doorgeven van universele energie doormiddel van onze handen. De Reiki energie stroomt naar dat deel van het lichaam waar het nodig is om te helen.

De universele helende Reiki energie kan inwerken op de vijf holistische niveaus, deze zijn: lichamelijk, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel. Dit betekend dat Reiki ingezet kan worden bij tal van klachten om het helingsproces te versterken en/of te versnellen, gebruikt kan worden om meer rust te ervaren en zelfs gebruikt kan worden om problemen uit het verleden een plekje te geven zodat deze geen invloed meer hebben op het dagelijks functioneren.

Tijdens een Reiki cursus ontvang je inwijdingen. Bij iedere inwijding wordt het energiekanaal verder geopend waardoor de universele helende energie meer kan gaan stromen naar jezelf en naar anderen.

Wellicht klinkt dit allemaal nog wat ingewikkeld, maar omdat levensenergie sinds de geboorte in en om ons lichaam aanwezig is, kan iedereen Reiki behandelaar worden. Bij onze geboorte staat het Reiki energiekanaal (verbonden met het kruinchakra) open. Kleine kinderen zijn daardoor ontvankelijker en sensitiever voor deze zelfhelende energie. Helaas ontwikkelen wij zelf in de loop der jaren blokkades door het leven wat we leiden en vaak door aanpassingen die van ons verwacht worden. Hierdoor sluiten we ons af van de universele helende energie.

Wat gebeurt er als je wordt ingewijd als Reiki beoefenaar of behandelaar?

Als je je laat inwijden, houdt dit in dat een Reiki Master er voor zorgt dat bij jou de energiebanen worden geopend en worden ontdaan van obstakels. Tevens wordt je door de inwijding verbonden met de universele energie.

In basis is elk levend organisme verbonden met de universele energie echter na een Reiki inwijding ontstaat er een sterkere band tussen de bron van de energie en de ontvanger.

Wat kun je als je de inwijding hebt gehad?

Bij Reiki 1 leer je contact te maken met de onuitputtelijke bron van levensenergie en hoe je deze kunt doorgeven aan jezelf en aan anderen. Je krijgt hierbij naast 4 inwijdingen (wat gebruikelijk is bij een traditionele Reiki-master) een uitgebreide hand-out en een klein instructieboekje met duidelijke foto's zodat je thuis het geleerde direct in de praktijk kunt brengen.

Hoe zit dat met de verschillende Reiki graden?

Reiki is verdeeld in drie graden. In Reiki 1 leer je op fysiek niveau te behandelen. De inwijding zelf komt de gezondheid van de ingewijde vaak al positief ten goede in de 1e maanden na de inwijding.

Reiki 1 is in 1e instantie bedoeld voor zelfgenezing. Een Reiki 1 behandelaar kan ook behandelingen uitvoeren ten behoeve van iemand anders die fysiek aanwezig is.

In Reiki 2  wordt met de inwijding de hoeveelheid helende energie merkbaar vergroot. De inwijding is geconcentreerd op de emotionele en mentale behandeling van de ontvanger. Behandelen met Reiki 2 maakt rechtstreekst handoplegging veel krachtiger. Daarnaast leer je ook de methode om mensen te behandelen die niet fysiek aanwezig zijn. In Reiki 2 worden er drie Reiki-symbolen geïntroduceerd en wordt je geleerd hoe je deze toe kunt passen.

Bij Reiki 3a worden er er weer twee symbolen toegevoegd en het vermogen om helende energie door te geven wordt nog verder vergroot. Reiki 3a wordt gegeven aan de behandelaar die Reiki een belangrijk deel van het leven wil laten uitmaken. Na de inwijding behandel je op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau.

Reiki 3b is volledig gericht op het onderwijzen van de Reiki methode en leert je hoe je in wijdingen geeft. 

bottom of page