top of page
achtergrond 1600x1600.png

Hypnotherapie

Lees hier meer over hypnotherapie en maak een afspraak.

De hypnotherapie wordt gegeven door Bart Platerink.

Afhankelijk van je zorgverzekering komt deze behandeling in

aanmerking voor gedeeltelijke vergoeding. Klik hier voor meer info.

Afspraken die niet nagekomen worden brengen wij conform de algemene voorwaarden in rekening.

Hypnose is goed in te zetten bij gezondheid gerelateerde zaken. Denk hierbij aan migraine, dwangneurose, obsessief gedrag, allergieën, vermoeidheid, roken, gewicht controle, stress, fibromyalgie, nagelbijten, tinnitus, prikkelbare darm syndroom, verslavingen, burn-out, eetstoornis enz.

Ontspanning Denk hierbij aan piekeren/zorgen maken, goed slapen, stress enz.

Fobieën en angsten Denk hierbij aan trauma’s, rijangst, vliegangst, angst voor tandarts, hoogtevrees, angst voor spinnen, angst voor harde geluiden, prikangst enz.

Zelfverbetering Denk hierbij aan bedplassen, afvallen, actie ondernemen, ADD/ADHD, afrekenen met zorgen, Afscheid nemen en verder gaan, depressie, examenfrees, faalangst, controle over blozen, enz.

Pijn Denk hierbij aan pijnen die bij bepaalde ziektes horen maar ook aan reuma, hoofdpijn, chronische pijn, migraine enz.

Hoe gaat een hypnotherapie behandeling in zijn werk?

We maken eerst een afspraak voor een intakegesprek om zo samen te kijken of hypnotherapie iets voor jou of je kind kan betekenen en als dit zo is dan maken we een behandelplan. Hierin wordt ook duidelijk hoeveel sessie er nodig zijn. Vaak zijn dit 2 á 3 sessies, er zijn klachten die zo heftig zijn dat een 4e en zelfs 5e sessie noodzakelijk zijn. Het is dus maatwerk. Na de eerste kennismaking die uiteraard gratis is maken we een afspraak voor de 1e sessie en gaan we starten met de behandeling zoals we hebben besproken.

Moet ik voor een sessie naar de praktijk komen?

Nee, dit is niet noodzakelijk het is ook mogelijk de sessies online via beeldbellen te doen. Maar natuurlijk ben je ook van harte welkom bij ons in de praktijk. Doe wat voor jou het fijnste voelt.

Misverstanden over hypnose

Bij show hypnose zie je vaak dat ze mensen gekke dingen laten doen. Dit doen wij absoluut niet! Er zal onder hypnose nooit iets gebeuren dat jij niet wilt. We richten ons allen op datgene waar je voor gekomen bent. Hypnose is ook geen slapen, maar een voorstadium van slapen, je hoort dus alles nog en kunt daarom ook horen wat de therapeut tegen jou zegt, je verliest geen controle en kunt zelf altijd uit de hypnose stappen als je dit zou willen.

In hypnose ben je heel ontspannen, maar je voelt verder geen rare dingen. Je vertelt niets wat je niet wilt vertellen dus ook niet als je in hypnose bent. Je grote geheimen blijven dus geheim. Je kunt er niet “inblijven”. Mocht de hypnotherapeut spontaan weglopen dat gaat de hypnose over in een normale slaap waarbij je dus ook normaal wakker wordt.

Hoe werkt hypnose

Om dit op een makkelijke manier uit te leggen ga ik onze hersenen vergelijken met een computer. Hierbij ga ik er even vanuit dat mensen intelligente biologische computers zijn, die in staat zijn zelf te leren en op basis van ervaringen nieuwe gedragingen en gewoonten kunnen ontwikkelen. In onze hersenen kunnen we 4 onderdelen aanwijzen die makkelijk vergelijkbaar zijn met de computer.

 

Het onbewuste

Dit is vergelijkbaar met de BIOS van een computer. Bij een computer is dit van essentieel belang omdat hij anders niet eens op zal starten. Bij een mens zit in het onbewuste ook de essentiële informatie om alles waar je niet over nadenkt goed te laten functioneren vanaf de geboorte.

Het onderbewustzijn

Dit is vergelijkbaar met de harde schijf van een computer. Bij de computer sla je hier de belangrijke bestanden, programma’s en documenten op. Bij een mens wordt hier voor elke handeling ook een programma opgeslagen. Zo zijn de programma’s horen, zien, ruiken, voelen en proeven opgeslagen maar hier komen in de loop der jaren vele programma’s bij denk aan een programma voor fietsen, zwemmen, autorijden enz. Eigenlijk kun je stellen dat bepaalde handelingen die vaker worden herhaald een eigen programma krijgen. Helaas geldt dit ook voor de wat minder positieve handelingen. Als je dus een aantal keren een sigaret hebt gepakt, wordt hier keurig een programma voor geschreven. Een programma wat een gewoonte of gedraging bevat laat zich niet zomaar aanpassen. Het is dus moeilijk te wijzigen. Dit is ook de reden dat we soms best dingen anders willen gaan doen maar dat je volautomatisch toch de oude handelingen blijft doen.

Bij de computer hebben we ook nog randapparatuur. Denk aan bijvoorbeeld aan een camera. Bij de mens kunnen we dit natuurlijk mooi vergelijken met onze ogen. Om even verder op dit voorbeeld in te gaan. Onze ogen zien van alles. Dit is echter nog geen informatie waar we wat mee kunnen. Pas als onze ogen wat zien en het bijbehorende programma wordt hierbij opgehaald dan wordt het pas bruikbare informatie.

Om het geheel te beschermen bij een computer hebben we een firewall. Hiermee houden we ongewenst bezoek buiten de deur. Ook als mens beschikken we over zo’n firewall echter we noemen het bij mensen een kritische factor. Bij normaal bewustzijn werkt onze kritische factor optimaal en zal er dan ook voor zorgen dat er niet spontaal allerlei vreemde programma’s spontaan in ons hoofd komen.

 

Om nu dan toch maar even in mijn computer voorbeeld te blijven kun je de hypnotiseur het beste vergelijken met een hacker. Door middel van bepaalde technieken zetten we de kritische factor op een iets lager niveau waardoor we het onderbewustzijn kunnen bereiken om een bepaald programma rechtstreeks aan te passen.

 

We kunnen de kritische factor gelukkig niet uitschakelen. Doordat jezelf alles meemaakt tijdens een sessie zal je het accepteren als de hypnotiseur suggesties doet aan het onderbewustzijn om een bepaald programma te wijzigen. Op het moment dat de hypnotiseur over zou stappen naar een onderdeel waarvoor je niet bent gekomen doet de kritische factor keurig zijn werk.

Kosten: €140,-

Duur: 90 minuten

bottom of page