top of page
achtergrond 1600x1600.png

Wat is Reiki?

Reiki is het doorgeven van universele energie doormiddel van onze handen. De Reiki energie stroomt naar dat deel van het lichaam waar het nodig is om te helen.

De universele helende Reiki energie kan inwerken op de vijf holistische niveaus, deze zijn: lichamelijk, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel. Dit betekend dat Reiki ingezet kan worden bij tal van klachten om het helingsproces te versterken en/of te versnellen, gebruikt kan worden om meer rust te ervaren en zelfs gebruikt kan worden om problemen uit het verleden een plekje te geven zodat deze geen invloed meer hebben op het dagelijks functioneren.

Hoe mooi is het om jezelf of iemand anders te helpen met Reiki. Iedereen kan Reiki leren, er is geen vooropleiding voor nodig. Reiki bestaat uit 3 graden. Binnen elke graad leer je weer een stap dieper te gaan in de mooie Reiki wereld. Bij elke graad horen ook één of meerder inwijdingen. Deze inwijdingen zorgen ervoor dat de Reiki energie bij jou gaat stromen.

Wat leer je tijdens de Reiki 1 cursus?

Bij de Reiki 1 cursus leer je om jezelf of iemand anders een volledige Reiki behandeling te geven. We beginnen met een stukje geschiedenis. Hierna ga je leren wat holistische niveaus zijn en hoe je Reiki hier helend op kunt inzetten. Je krijgt uitleg over Chakra’s, Aura’s, Reinigingsproces en uitleg over de Reiki leefregels. Bij Qurobulo gaan we altijd een stukje dieper dan wat je misschien zou verwachten. Zo ga je bij de Reiki 1 cursus ook leren hoe je dieren kunt behandelen en helen met Reiki.

Je leert waar jezelf op moet letten tijdens een behandeling en aan het einde van de cursusdag gaan we bij elkaar een volledige behandeling geven zodat je weet hoe je dit aan kunt pakken.

Je krijgt een uitgebreid naslagwerk mee en een gepersonaliseerd handpositieboekje zodat je na de cursus direct aan de slag kunt.

Uiteraard krijg je na afloop van de cursus een erkend certificaat.

Wat leer je tijdens de Reiki 2 cursus?

Je hebt nu waarschijnlijk de smaak al te pakken en je weet vanuit de Reiki 1 cursus dat we nu op de wat dieper liggende holistische niveaus gaan werken. Na deze cursus kun je ook behandelen op het emotionele en mentale niveau. Je kunt je behandeling bijvoorbeeld inzetten tegen verslavingen of jeugdtrauma’s.

Je leert drie Reiki symbolen, je leer wat de werking hiervan is, hoe je ze in de behandeling in kunt zetten en wat je allemaal nog meer kunt doen met deze symbolen.

In deze cursus leer je ook hoe je een Reiki behandeling op afstand moet geven en hoe je bij jezelf of bij iemand anders contact kunt maken met het innerlijk kind om ook hier helend te kunnen gaan werken.

Ook nu hebben we wat verdiepende stof meegenomen in de cursus waardoor je ook leert hoe je edelstenen kunt ontladen en opladen met Reiki, hoe je een Reiki douche kunt inzetten en hoe je een energetische huisreiniging kunt gaan doen.

Wederom een volle, leerzame maar vooral leuke en gezellige dag die we afsluiten met een Reiki behandeling waar je alle geleerde in de praktijk kunt brengen.

Na de Reiki 2 cursus krijg je een uitgebreid handboek mee naar huis en een erkend certificaat.

Wat leer je tijdens de Reiki 3a cursus?

Bij de Reiki 3A cursus nemen we je nog dieper mee in de fascinerende Reiki wereld. Je behaald in deze cursus de Mastergraad en leert werken met het Master symbool de Dai-Ko-Myo ofwel “grote verlichting” Je gebruikt dit symbool om inwijdingen te geven of om een zeer sterke behandeling te geven. De werking is sterk gericht op zielsniveau.

Daarnaast leer je in de cursus hoe je de Mahatma energie kunt aanroepen en in kunt zetten voor jezelf of voor iemand anders. Dit combineren we met de Antahkarana, een oeroud heling en meditatie symbool. Je gaat versteld staan van de kracht van energie!

Alles in deze cursus is erop gericht om op alle holistische niveaus te kunnen behandelen. Je leert diverse technieken om zelfs te kunnen behandelen via je ogen of via je adem.

Zoals je misschien al weet vanuit onze Reiki 1 en 2 cursus nemen we in de cursus altijd een aantal Japanse technieken mee die heel goed te combineren zijn met Reiki.

In deze cursus leer je bijvoorbeeld Jin Shin Jyutsu. Een eeuwenoude Japanse geneeskust gebaseerd op het aangeboren vermogen om jezelf energetisch in balans te brengen en te houden. In de Reiki 2 cursus heb je al geleerd hoe je met Reiki edelstenen kunt ontladen en opladen. Bij Reiki 3A gaan we nog een stapje verder. Je leert je hier te verbinden met de edelsteen. Je leert hoe je Reiki aan de steen geeft en gelijktijdig de energie van de steen in jou laat stomen. Op deze manier kun je op een veel dieper niveau gebruik maken van de werking van edelstenen.

Ook zo enthousiast geworden over Reiki?

Dan is Reiki 3B, de Reiki teacher cursus, zeker een aanrader voor jou. Je leert in dit persoonlijke traject hoe je de volledige Reiki leer kunt overbrengen op anderen. We lopen de gehele cursus Reiki 1 t/m 3 samen door alleen dan nu met de teacher bril op.

Door de ervaring in het lesgeven voor de klas en in de auto, neemt Bart je mee in de mooie wereld van lesstof overbrengen. Je leert hoe je van A tot Z een cursus opbouwt en hoe jezelf, je lesmateriaal kunt maken zodat het echt jouw eigen cursus wordt.

Uiteraard leer je in deze cursus ook stapsgewijs hoe je de inwijdingen kunt geven.

Aan het einde van de cursus heb je voor jezelf al een hele mooie basis staan om zelf een Reiki cursus te gaan geven en heb je het Reiki teacher certificaat op zak.

We laten je na afloop van de cursus niet zomaar los. Je krijgt ondersteuning wat bij jou past tot jezelf de 1e cursus hebt staan.

bottom of page